Gènere
narrativa

Magdalena Tulli

Magdalena Tulli, nascuda a Varsòvia el 1955, és novel·lista i traductora de Calvino i Proust, entre d’altres autors. Els seus escrits han estat qualificats d’originals i situats fora del mainstream polonès. Debutà com a escriptora l’any 1996 amb Sny i Kamienie, obra que se situa al llindar entre la novel·la i el poema en prosa.

Les seves novel·les W czerwieni i Tryby van ser nominades per al Premi Nike, el guardó literari més prestigiós de Polònia, l’any 1999 i 2004, respectivament, i el 2007 El defecte (Raig Verd, 2015) en va ser finalista. L’any 2006 Tryby fou nominada al Premi Internacional de Literatura IMPAC de Dublín. W czerwieni guanyà, l’any 2012, el premi a la Millor Novel·la Traduïda, atorgat per la Universitat de Rochester.

Magdalena Tulli és considerada una de les autores europees més importants de la literatura contemporània. I així ho demostren les nombroses traduccions a diverses llengües, i les nominacions i premis fora del seu país. Sabates de taló italià (Raig Verd, 2018) ha guanyat el Premi literari Gdynia i el Premi Gryfice. El 2013, Magdalena Tulli va guanyar un premi a la seva trajectòria, el Premi Julian Tuwim.