Concurs de Literatura eròtica no convencional

ForaDeNorma i Raig Verd convoquen el Concurs de Literatura eròtica no convencional.

Amb un valor total de 3000 euros es premiarà un guanyador amb 1000 euros i 10 finalistes amb premis de 150 euros per relat que seran publicats en un recull que es publicarà a Raig Verd a principis del 2021. També hi haurà un premi especial, per part de Nuei, al relat curt més innovador compatible amb els altres premis.

Tots els detalls es poden consultar al web:
www.foradenorma.com

A Raig Verd volem donar prestigi a qualsevol literatura sense menystenir el gènere a què pertany. La literatura eròtica sempre ha estat rebutjada i invisibilitzada per prejudicis i puritanisme però sobretot perquè el sexe és la base del domini heteropatriarcal i necessita oferir un discurs únic i indiscutible de com, què i per a qui ha de ser el plaer, el sexe i l’erotisme.

Recordem grans obres de literatura eròtica que han trencat la norma de la tradició i de les aparences com el Decameró o el Kamasutra, i volem que el sentit de la convocatòria sigui tan ampli com els de les obres de Carme Riera, Lluís-Anton Baulenas, Maria Jaén, Miquel Fañanàs, Marguerite Duras, Anaïs Nin, Almudena Grandes, El marqués de Sade, Oscar Wilde, Mark Twain o el recull d’Ofèlia Dracs. En aquest sentit ampli, però des d’una perspectiva feminista, defugint els estereotips, promovem una literatura eròtica fora de norma però normal. Com vivim l’erotisme i el sexe, en realitat? No menyspreem i, de fet, ens encanta, procurar la imaginació i la creativitat que pot suposar la barreja de gèneres: eròtica distòpica, eròtica fantàstica, ciència-ficció, negra, històrica… realista només en el sentit de defugir els camins de la idea de sexe que es dona en el porno masclista.

A Raig Verd volem obrir converses i trencar els marges del que s’espera de la literatura. Per això fem un crida a les escriptores i escriptors del país, novells o no, a ampliar les idees preconcebudes de la literatura eròtica de creació.

Demanem relats eròtics curts, no superiors a 4000 paraules i que desafieu els límits d’allò preconcebut en la literatura eròtica, sempre des d’una perspectiva feminista, ja sigui escrita per dones o per homes.

El termini de presentació d’originals serà fins el 18/10 de 2020.
Les bases del concurs les trobareu a https://www.foradenorma.com/bases/