Romà Panadès

Romà Panadès va néixer a Barcelona el 1956. Es va llicenciar en Belles Arts a la Universitat de Barcelona. Durant diversos anys va ser professor universitari en procediments pictòrics a la mateixa facultat. Va completar la seva formació amb cursos de ceràmica, mosaic i el gravat.

Ha tingut diverses exposicions individuals a Barcelona, ​​Mallorca, Madrid, Tunísia i Suïssa.

La seva obra ha passat per diversos períodes i en tots ells es caracteritzen per ser una obra de vital importància, en autèntica i constant renovació, tant en termes de la matèria i els processos de tema. Sempre, però, mostrant vincles molt arrelats a Barcelona i el Mediterrani i com ell mateix el defineix, més a prop de l’herència visual del cinema que a la de la pintura.

Les seves obres, així com a pertanyents a diferents col·leccions catalanes i espanyoles, s’han exposat internacionalment a Suïssa, Anglaterra, Alemanya i els Estats Units, entre altres països.

La seva visió gràfica personal l’ha dut a terme diverses comissions com a il·lustrador i cartellista (Cartell de la Mercè 1993, l’Ajuntament de Barcelona), i col·laborador en diaris com La Vanguardia, El País i El Periódico de Catalunya, així com produir dissenys de portades de llibres i escenografies.