John Lennon a Irlanda

John Lennon va comprar una illa a Irlanda. Deu anys després va fer una viatge a la recerca de la seva illa. Aquesta és la història que Kevin Barry va idear sobre aquell fascinant viatge, Beatlebone. Per entendre el títol, cal llegir el llibre.

La crítica lloa sense embuts tota la seva obra i això és el que diu de Beatlebone, una ficció sobre John Lennon:

Beatlebone captura sense errors el costat àcid, d’autoodi, anhelant i esgotat de Lennon. […] El que Barry troba més elusiu és l’altra part de John, que va romandre el suficientment innocent per crear les lluminoses cançons que va escriure durant els setanta.

Charles Finch, The New York Times

Llibres com aquest només apareixen una vegada per generació.

The New York Times

Casualment lírica, formalment inventiva, divertida i emocionant; és una petita meravella.

The Sunday Times

Al·lucinatori i bell, el llenguatge que Barry fa servir per revelar el turment interior de John Lennon fa que Beatlebone sigui molt més que una simple obra de ficció elaborada per un fan. 

Jean Zimmerman, NPR Books

Aquest extraordinari llibre és alhora tan brillant i tan profundament imperfecte que presenta una agradable i complicada endevinalla per al crític.

Michael Lindgren, The Washington Post

Com sempre, l’escriptura de Barry és un plaer. Obscur, psicodèlic i còmic, Beatlebone és una embriagadora exploració sobre la creativitat i la identitat.

Francesca Wade, The Telegraph

…és una novel·la foscament irònica amb moltes referències dels Beatles per a aquells que (com jo) experimenten un salt de joia adolescent quan aquestes apareixen.

Edward Docx, The Guardian

Només una bèstia literària, un temerari totalment convençut que va ser posat en aquest planeta per escriure, podria o deuria mai intentar retratar una persona tan icònica com John Lennon com a personatge dins d’un relat de la seua pròpia invenció. Kevin Barry, la novel·la anterior del qual va ser la distòpica Ciutat de Bohane, és aquesta bèstia.

Steve Earle, The New York Times