J.P. Sansaloni, autor d’UN FINAL, al Regió 7

El diari Regió 7 recull la informació de l’Agència Catalana de Notícies (ACN) en referència a la roda de premsa de dijous, 21 d’octubre, amb l’autor d’UN FINAL, J.P. Sansaloni, i l’autora de Raig Verd, Laura Huerga. Es diu, entre d’altres coses:

“Una de les coses més interessants d’aquest llibre, diu Huerga, és “la mirada d’una persona tan jove sobre el nostre futur”. Sansaloni, nascut el 1992, coincideix que inevitablement la seva visió està marcada per les diverses crisis que ha travessat, des de la crisi econòmica del 2008 fins a la crisi climàtica. L’individualisme (“on el concepte de l’altre ha desaparegut”), la immediatesa, l’excés de productivitat i la qüestió ecològica són temes que l’autor reconeix que ha volgut tractar, i “criticar”.

En el seu debut en la novel·la, Sansaloni ha volgut imprimir “acció i intriga, però també profunditat, múltiples lectures i interpretacions”. “És un equilibri que m’ha costat d’aconseguir però n’he quedat bastant satisfet”, apunta. L’escriptor ha parlat aquest dijous de les seves influències literàries, del seu gust pel realisme màgic sud-americà, però també de com s’ha enfrontat per primera vegada a un text llarg. A Menorca, ha relatat, “s’ha cultivat” el conte i el relat breu, i això és el que més havia escrit fins ara. “Però jo volia escriure una novel·la”, recorda. Ara, de fet, ja en te una altra acabada, i que també es troba en un calaix de l’editorial Raig Verd esperant el moment per ser publicada”.