Què diuen de nosaltres?

Feu clic aquí per veure un recull de les notícies sobre Raig Verd Editorial.

 

«Raig Verd es consolida com a proveïdor fiable d’alegries per a lectors, viciosos o no.»
Sergi Pàmies, La Vanguardia.

«Raig Verd s’ha de considerar, innegablement, un projecte literari vibrant i de primeríssima categoria, capaç de fer morir de vergonya, per simple comparació, a alguns monstres de l’edició barcelonina.»
Ignasi Mena, Llegir en cas d’incendi
«És probablement l’editorial amb el criteri literari més encertat de totes les que han sorgit en els darrers anys».
YODona

Fes-te'n subscriptor

Us detallem a continuació les diferents categories de subscripció que tenim:

  • 1 llibre de narrativa / any:  2,50 euros al mes
  • 3 llibres de narrativa / any: 6 euros al mes
  • 4 llibres d’assaig / any: 7 euros al mes
  • 5 llibres de narrativa / any (opcions: estàndard o Le Guin): 9 euros al mes
  • 9 llibres de narrativa i assaig (opcions: estàndard o Le Guin) / any: 16 euros al mes

Per a subscriure’t a qualsevol d’aquestes categories fes clic aquí

 

Sobre nosaltres

Des de l’inici d’aquest projecte ens hem preguntat per què volem editar llibres. La resposta és donar més espai a obres inquisitives, compromeses, valentes, inconformistes i exigents a les llibreries i a les biblioteques. Ens agradaria que els nostres llibres col·laboressin a formar una societat on cada vegada hi hagi més persones interessades en ser actors i no només espectadors del seu temps.

Raig Verd publica narrativa i assaig. Saps per què ens diem Raig Verd? Perquè a tots ens agraden les postes de sol, però, quan ens en trobem una en què el sol s’acomiada amb un raig verd, diuen que la recordem tota la vida. Així volem que siguin els nostres llibres: Els millors llibres es queden amb tu tota la vida.

La col·lecció Raigs Globulars conté obres de literatura contemporània traduïda i original en llengua catalana.

La col·lecció Ciclogènesi conté obres d’assaig i pensament. Ciclogènesi d’idees per revolucionar el pensament!

La col·lecció Singulars conté obres de literatura que per la seva singularitat hem volgut destacar amb seu disseny.

La col·lecció Llampec conté novel·les curtes, intenses i ferotges.

El primer és aconseguir que autors i lectors arribin a trobar-se a través dels nostres llibres. El nostre compromís amb els autors és fer arribar la seva veu al major nombre de persones possibles, principalment a aquelles més interessades en el tipus d’obra que proposem. El nostre compromís amb els lectors «exigents» és oferir-los una selecció d’obres de qualitat, que els facin gaudir, els produeixin cert pessigolleig intel·lectual i els deixin aquesta petjada interior que deixen les millors lectures.

La segona tasca, complexa però igual d’important, és fomentar l’hàbit de la lectura. Potser la nostra dimensió no ens permeti grans fetes però col·laborant amb llibreries i biblioteques l’èxit estarà en cada nou lector que descobreixi el plaer i la riquesa que pot proporcionar un llibre.

 

L'equip

Laura Huerga
Editora i fundadora
Noemí Giner
Disseny gràfic i maquetació
Pepe Arabí
Editor
Sandra Balagué
Comunicació i premsa
Mariló Àlvarez
Editora d'Indòmita
Jordi Fernández
Editor i fundador

Col·laboren actualment amb nosaltres

Tono Cristòfol
Dissenyador gràfic
Pablo Barrio
Director digital
Blanca Busquets
Correctora i traductora

També han col·laborat amb nosaltres

Víctor Sabaté
Editor
Julio C. López-Doval
Lector gurmet
+34 93 527 83 38
Aitor Iturria
Gestor del blog
Ana Varela
Disseny editorial
+34 93 527 83 38
Susana Sánchez
Premsa
Caterina Cerdà
Productora audiovisual
Alberto Sotelo
Editor júnior
Marina Del Valle
Editora júnior
Pepe Arabí
Editor júnior
Josep Pons
Editor júnior
Dídac Gurguí
Editor júnior
Marta Castell
Editora júnior

Què publicarem?

Hem iniciat el nostre projecte amb una col·lecció de narrativa —Raigs Globulars— i una altra de narrativa breu —Llampecs, dedicada al poc valorat format intermedi entre el relat curt i la novel·la, en el que es poden trobar grans obres literàries. El 2016 vam afegir al nostre catàleg una col·lecció d’assaig, Ciclogènesi, que respon a la necessitat d’obrir al camp de la no ficció les vies formals d’exploració de Raig Verd. Als llibres  de Ciclogènesi volem presentar idees i reflexions que es mesclen, col·lideixen i es modifiquen per revolucionar el pensament i per intervenir sobre la realitat del nostre temps. Finalment, en la nostra col·lecció Singulars agrupem aquelles obres que, d’alguna manera, experimenten amb el format o que, per les particulars característiques del seu disseny o la seva edició no encaixen amb la resta de col·leccions de l’editorial.

El criteri de selecció està limitat per la subjectivitat però ens centrarem en la publicació d’autors singulars que expliquin bones històries amb un estil propi. Seran principalment autors contemporanis, ens encanten els clàssics, però creiem que hi ha altres editorials que fan una gran tasca en aquest àmbit. Preferim arriscar donant a conèixer autors que per no considerar-se suficientment comercials no han tingut l’oportunitat de ser publicats o traduïts al català.

Volem emprar la qualitat —de les obres, de les traduccions, dels materials— com eines per atraure lectors. Intentarem crear un catàleg atractiu pels lectors que busquen en els llibres quelcom més que entreteniment.