Núria Solsona

 

Nascuda a Lleida el 1972, és llicenciada en Belles Arts a la Universitat de Barcelona en l’especialitat d’Imatge. Es destaca de la seva trajectòria expositiva els projectes presentats a nivell nacional en la Galeria Palma Dotze (Gimnopèdies i La pell del somni) i a Principal Sombrerers (Per moments durant la Primavera Fotogràfica a Barcelona) a la Sala Josep Bages (Grapats de grapats) o en el Casal Solleric de Palma de Mallorca (Dríade). Ha treballat com a artista al programa d’artistes en residència a Viena (Ministeri de Cultura d’Àustria)

Ha editat i exposat la sèrie de fotogravats Notes sobre un arbre en la Fundació Miró de Mallorca, premiada en les beques artístiques del mateix centre.

Ha exposat en la Galeria Senda el projecte Interludi. Ha participat en fires d’art contemporani com a ARCO o ESTAMPA a Madrid, presentant el projecte L’edat dels arbres a l’espai Tentaciones per a joves creadors, i a Artíssima de Torino, Itàlia, amb la seva sèrie Après la Femme Maison.

Li han concedit pel seu treball relacionat amb el gravat i la fotografia els següents premis: Premi a l’Autor Jove en el concurs fotogràfic “Camins de Ferro”,  la Medalla Gaudí en la Mostra d’Art Fotogràfic Contemporani de Reus, el Primer Premi en la mostra de Fotografia Jove de la Generalitat de Catalunya, o la Beca de Recerca i Creació de la Fundació Pilar i Joan Miró a Mallorca.

A nivell internacional ha participat en exposicions a Finlàndia (Varkaus), Alemanya (Bodenburg), Holanda (Eck en Viel) o Índia (Nova Delhi).

Actualment també treballa portant la direcció d’art i Comunicació visual de la llibreria La Central.