Novetats 2016

Ens visitaran al 2016, Svetlana Aleksiévitx, Peter Terrin, Kevin Barry i Gerbrand Bakker! (i esperem portar també a Ali Smith i Zoran Malkoc.)

Al 2016 tornen Ali SmithPeter Terrin, Kevin Barry, Richard Flanagan i Svetlana Aleksiévitx!! Però seguim, com sempre, descobrint nous autors: NO us perdeu al croat Zoran Malkoc ni al polonès Ignazy Karpowicz. O la possibilitat de descobrir Edward St Aubyn en català.

El plat fort de l’editorial en literatura catalana serà una obra sota pseudònim:

Un escriptor català que no vol revelar la seva identitat i escriu sota el nom de Stalker. Motorsoul és una obra que cerca allò instintiu que actúa per nosaltres en l’últim moment abans de l’acció, i ho fa en quatre països de l’Àfrica: Namíbia, Congo, Sudán i Ruanda.

La segona obra de la nostra col·lecció Ciclogènesi d’assaig:

Cultura en tensió, en coedició amb Indigestió, un projecte treballat amb Nativa.cat, dirigit per Jordi Oliveras i escrit per Marina Garcés, Ramon Faura, César Rendueles, Joan M. Gual, Lucía Lijtmaer i Nando Cruz, on proposen sis mirades per reapropiar-nos de la cultura. Aviat us n’explicarem més coses, però és un llibre que ens fa molta il·lusió publicar per la visió que ens ofereix de la cultura.

I en traducció:
Richard Flanagan publica amb Raig Verd la seva segona obra L’estret camí cap al nord profund, obra guanyadora del Man Booker Prize, amb traducció de Josefina Caball. La novel·la de Flanagan conté una història d’amor que es desplega al llarg de mig segle i, al seu nucli, un dels episodis més infames de la història del Japó: la construcció del Ferrocarril de la mort Tailàndia-Birmània durant la Segona Guerra Mundial.

Peter Terrin, l’autor de la imponent obra El vigilant, amb traducció de Maria Rosich, torna a Raig Verd amb la seva meravellosa novel·la, Post Mortem on l’excusa per no anar a una festa, problemes familiars, s’acaba convertint en el seu pitjor malson quan escriu una novel·la sobre la malaltia de la seva filla, que acaba succeïnt. 

Zoran Malkoc ens presenta en El cementiri dels reis menors (català i castellà), el Pulp Fiction croat. Un llibre de relats que repeteixen personatges i relacionen històries. La recent postguerra de Iugoslàvia com a principal protagonista definirà personatges maltractats i patidors, cruels, macabres, però també d’alguna manera, tendres i propers. Jordi Puntí ja l’ha llegit i ens diu això: 

“Alerta: els contes de Zoran Malkoc mosseguen i punxen, i a vegades fins i tot fan bullir el mar glaçat que tots duem a dins. El seu secret per reviure la postguerra a Croàcia és un humor desesperat i una pietat natural pels seus personatges”.

2016 serà un any intens a Raig Verd, entre altres coses, anirem publicant tota l’obra en català de la Premi Nobel Svetlana Aleksiévitx: Pregària de Txernòbil al febrer, Els nois del zinc al maig i Els últims testimonis al setembre. Al febrer farà 4 anys del nostre primer llibre A dalt tot està tranquil de Gerbrand Bakker, que va guanyar el Premi Llibreter 2012!
Peter Terrin torna amb Post Mortem