Què diuen de nosaltres?

Feu clic aquí per veure un recull de les notícies sobre Raig Verd Editorial.

 

“Raig Verd es consolida com a proveïdor fiable d’alegries per a lectors, viciosos o no.”
Sergi Pàmies, La Vanguardia.

“Raig Verd s’ha de considerar, innegablement, un projecte literari vibrant i de primeríssima categoria, capaç de fer morir de vergonya, per simple comparació, a alguns monstres de l’edició barcelonina.”
Ignasi Mena, Llegir en cas d’incendi

Per què?

Des de l’inici d’aquest projecte ens hem preguntat per què volem editar llibres. La resposta és donar més espai a obres inquisitives, compromeses, valentes, inconformistes i exigents a les llibreries i a les biblioteques. Ens agradaria que els nostres llibres col·laboressin a formar una societat on cada vegada hi hagi més persones interessades en ser actors i no només espectadors del seu temps.

El nostre projecte té dos objectius

El primer és aconseguir que autors i lectors arribin a trobar-se a través dels nostres llibres. El nostre compromís amb els autors és fer arribar la seva veu al major nombre de persones possibles, principalment a aquelles més interessades en el tipus d’obra que proposen. El nostre compromís amb els lectors «exigents» és oferir-los una selecció d’obres de qualitat, que els facin gaudir, els produeixin cert pessigolleig intel·lectual i els deixin aquesta petjada interior que deixen les millors lectures.

La segona tasca, complexa però igual d’important, és fomentar l’hàbit de la lectura. Potser la nostra dimensió no ens permeti grans fetes però col·laborant amb llibreries i biblioteques l’èxit estarà en cada nou lector que descobreixi el plaer i la riquesa que pot proporcionar un llibre.

L'equip

Laura Huerga
Editora
Noemí Giner
Disseny gràfic i maquetació
Jordi Fernández
Editor

Col·laboren actualment amb nosaltres

Marta Castell
Editora Júnior
Tono Cristòfol
Dissenyador
Pablo Barrio
Director digital
Blanca Busquets
Correctora

També han col·laborat amb nosaltres

Julio C. López-Doval
Lector gurmet
+34 93 527 83 38
Aitor Iturria
Gestor del blog
Ana Varela
Disseny editorial
+34 93 527 83 38
Susana Sánchez
Premsa
Caterina Cerdà
Productora audiovisual
Alberto Sotelo
Editor junior
Marina Del Valle
Editora júnior
Pepe Arabí
Editor júnior
Josep Pons
Editor Júnior
Dídac Gurguí
Editor Júnior

Què publicarem?

Hem iniciat el nostre projecte amb una col·lecció de narrativa -novel·les i llibres de relats- i un altra de narrativa breu, aquell poc valorat format intermedi entre el relat curt i la novel·la en el que es poden trobar grans obres literàries.

El criteri de selecció està limitat per la subjectivitat però ens centrarem en la publicació d’autors singulars que expliquin bones històries amb un estil propi. Seran principalment autors contemporanis, ens encanten els clàssics, però creiem que hi ha altres editorials que fan una gran tasca en aquest àmbit. Preferim arriscar donant a conèixer autors que per no considerar-se suficientment comercials no han tingut l’oportunitat de ser publicats o traduïts al català.

Volem emprar la qualitat – de les obres, de les traduccions, dels materials – com eines per atraure lectors. Intentarem crear un catàleg atractiu pels lectors que busquen en els llibres quelcom més que entreteniment.