La visita d’Ali Smith a Barcelona, a la premsa!

Després de la xerrada el passat 10 de maig d’Ali Smith amb Anna Guitart i Sarah Wood al CCCB, diversos mitjans s’han fet ressò de la visita de la cèlebre escriptora escocesa a Barcelona.

Us deixem aquí una tria de notícies:

  • TV3: TN Vespre (dimarts 10 de maig): mira-ho aquí (minut: 35’38”)
  • Diari ARA: llegeix la crònica aquí
  • Diario Siglo XXI: llegeix la notícia aquí
  • La Marea: llegeix l’article aquí
  • La Vanguardia (article d’opinió de Llucia Ramis): llegeix-lo aquí
  • Diari ARA (article d’opinió d’Anna Guitart): llegeix-lo aquí
  • Núvol: llegeix la crònica aquí

Què recomanen els mitjans per aquest Sant Jordi?

Us deixem algunes de les recomanacions dels nostres llibres que han fet els mitjans de comunicació per aquest Sant Jordi:

 

Ali Smith visita Barcelona al maig

Ali Smith, referent de les lletres britàniques, visitarà Barcelona el proper 10 de maig per participar en la conversa “Convertir l’escriptura política en art” junt a la periodista i guionista Anna Guitart, al CCCB.

Com expliquen des del CCCB, l’autora del quartet estacional que componen les novel·les Tardor, Hivern, Primavera i Estiu (Raig Verd/Nórdica Libros), ha dut a terme en aquesta tetralogia una extraordinària narració literària del nostre temps. El Brexit, la pandèmia, els CIE, la postveritat o la crisi climàtica són alguns dels temes que traspuen aquests textos, que, des del llenguatge de la literatura i la ficció, són alhora grans cròniques del món d’avui. Podem vèncer la distància entre les paraules i la realitat? Quin paper té la ficció en la comprensió del nostre propi temps?

Així, la xerrada girarà al voltant del poder del llenguatge per mirar críticament el present i serà el tret d’eixida a les celebracions del Dia Orwell 2022.

A més a més, en aquesta sessió es durà a terme la projecció de la peça audiovisual Why We Write (2021), de la realitzadora Sarah Wood, on Ali Smith ret homenatge a la figura d’Orwell i reflexiona al voltant de la vocació compartida de convertir l’escriptura política en art.

Podeu trobar tota la informació sobre l’acte aquí.